Slaapoefentherapie

Leren slapen bij de oefentherapeut Cesar en Mensendieck

 

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur brengt het ook emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en boosheid.

Bij welke slaapproblemen bij de oefentherapeut?

  • Moeite met inslapen: als het inslapen langer dan 45 minuten duurt gedurende een periode van ca 1 maand
  • Doorslaapproblemen: wanneer u meerdere malen op een nacht wakker wordt en langer dan 45 minuten wakker ligt en moeite heeft om `s nachts weer in te slapen na het wakker worden.
  • Vroeg wakker en dan niet meer kunnen inslapen.   
  • Niet voldoende uitgerust na de slaap.
  • Overmatige slaperigheid en moeheid overdag.
  • Door rug-, schouder- of nekpijn problemen bij slapen

 

De behandeling:

De behandel methode van de slaapoefentherapie is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.
Het is een effectieve methode om van uw slaapprobleem af te komen. Als slaaptherapeut gaan we uw persoonlijke situatie bekijken en samen met u aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met inzichtelijke modellen, praktische tips en oefeningen. U krijgt weer grip op uw slaap, voelt u energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen!
Slaapproblemen vinden niet alleen in de nacht plaats, maar zijn vaak een ’24-uurs probleem’. Tijdens 5 á 10 oefentherapeutische behandelingen werkt u aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden: namelijk slaapdruk, bioritme en de mate van alertheid gedurende een etmaal. De therapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

Kijk voor meer informatie op de site van Slaapoefentherapie