Medical Kinetics

Medical Kinetics is een bewezen effectieve behandelmethode voor diverse klachten, omdat het zowel fysieke als mentale vaardigheden traint. Het is geschikt om klachten van het bewegingsapparaat, zoals scoliose, rugklachten, klachten aan het bekken en schouderklachten te verhelpen, maar is ook effectief bij spanningsklachten als burn out.

 

 

 

 

De oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en aan te passen aan de mogelijkheden van de desbetreffende persoon.

 

Natuurlijk bewegen
Wat is natuurlijk bewegen? Eén ding is zeker: vijftig keer achter elkaar een gewicht in één richting duwen of constant op hetzelfde ritme stapjes uitvoeren zijn geen voorbeelden van natuurlijk bewegen. Voor een mooi en gezond lichaam moet je:
– Bewegen in drie dimensies, anders gezegd: in alle richtingen
– Je spieren over hun hele bereik oefenen
– Bewegen in afwisselende tempo’s
– Inspanning afwisselen met ontspanning
– “Slim stretchen”, niet elke spier moet zo maar gerekt worden
– Vooral spieren oefenen die voor een goede balans en coördinatie zorgen. Het zijn juist deze spieren die je contouren benadrukken.

 

Medical Kinetics is gebaseerd op onder meer  deze inzichten in natuurlijk bewegen.

 

Wanneer ontstaan er klachten in je lichaam?

Er kunnen o.a. rugklachten, nek/schouderklachten, bekkenklachten ontstaan als je niet meer makkelijk alle kanten op kan bewegen in je lichaam. Dit kan komen omdat je een voorkeurshouding hebt, het kan een stukje aanleg zijn (ronde bovenrug) waar je dan lekker in weg kan hangen maar ook door overbelasting, onderbelasting, een verkeerd adempatroon of door stress kan je lichaam vast komen te zitten. Je blijft in een favoriet patroon bewegen.

Bij de oefentherapeut ontdek je wat je voorkeurspatroon is en hoe je door middel van oefeningen je bewegingsvrijheid weer kan vergroten en de stabiliteit hierin kan verbeteren zodat je lichaam beter in balans gaat komen. De Medical Kinetics richt zich op dagelijkse bewegingen als lopen, liggen, staan, zitten, trekken, duwen, buigen en bukken. In een natuurlijk patroon komen deze allemaal aan bod.

 

Marieke en Agnes hebben de scholing gevolgd en bezoeken jaarlijks terugkomdagen waarbij nieuwste evidence based practice onderwezen wordt op gebied van 3-dimentionale behandeling.

BEWEGEN IS GOED, GOED BEWEGEN IS BETER!