Hydrotherapie

Bewegen in warm water

Bewegen is belangrijk als je reuma hebt. Bewegen  in warm water is voor mensen met reuma ook nog erg prettig.  Je ervaart dat je meer kan in het water, je spieren voelen meer ontspannen door de warmte, en ongemerkt bouw je conditie en spierkracht op. Daarbij is bewegen in een groep heel gezellig. 

In de lessen wordt gewerkt aan het opbouwen/onderhouden van de  conditie, mobiliteit en spierkracht en er wordt altijd geëindigd met ontspanning.  De oefeningen zijn afwisselend door het gebruik van verschillende materialen of spelvormen. Ieder kan oefenen op zijn/haar niveau.  Als een beweging niet mogelijk is of te pijnlijk is, dan wordt de betreffende oefeningen aangepast binnen uw mogelijkheden. Daar doet niemand moeilijk over.

 

Voor wie?

Voor iedereen met een vorm van Reuma: denk hierbij aan Rheumatoide Artritis, Artrose, Ziekte van Bechterew, Fibromyalgie,  etc.

Deelnemers aan de hydrotherapie moeten lid zijn van de Reuma patiënten Vereniging Hoogeveen en omstreken (www.rpvhoogeveen.nl).  Zij dragen zorg voor de organisatie van de hydrotherapie.

 

Waar en wanneer?

De lessen worden gegeven in zwembad “de Dolfijn” in Hoogeveen.  Het  water  is warm (32 graden Celsius) en heeft een maximale diepte van 1m20. 

Op dit moment zijn er 6 groepen actief op de

Maandag 12.00   –  12.23 uur
  12.40   13.15 uur
Woensdag 19.45   20.20 uur
  20.25   21.00 uur
Zaterdag 08.00   08.45 uur
  08.45   09.30 uur

 

Op maandag en woensdag heeft men voor of na de les nog de mogelijkheid om nog even te zwemmen in het zwembad. Deze mogelijkheid is er niet op zaterdag.

 

Kosten

De kosten voor de hydrotherapie worden betaald uit de subsidies, wat overblijft is een eigen bijdrage van € 4.- per les.

Sommige ziektekostenverzekeraars (bijv. Zilveren Kruis) vergoeden hydrotherapie tot een vastgesteld maximum bedrag.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annet Valster (0528-225572) , hydrotherapeut.

Nieuwe leden die zich op willen geven voor één van de zwemgroepen kunnen zich aanmelden bij: Mw. J Zwartscholten 0528 -351856 (Jannie) van de Reuma- patiëntenvereniging Hoogeveen en omstreken.