Bodycontrol

Groepslessen oefentherapie Cesar: Bodycontrol 
 
Al meer dan 25 jaar worden er in de praktijk groepslessen oefentherapie Cesar aangeboden. Hierbij wordt onder deskundige begeleiding van een oefentherapeut in kleine groepjes (max. acht personen) gewerkt aan de houding, conditie, spierkracht, coördinatie en evenwicht. 
 
Er zijn twee verschillende soorten groepslessen die, zowel overdag als ’s avonds, gegeven worden: 
 
1. Bodycontrol-basis: groepslessen voor mensen met een verminderde belastbaarheid. De dagelijkse houdingen en bewegingen zijn het uitgangspunt. 

Bodycontrol-basis is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verminderde belastbaarheid. Dat wil zeggen voor mensen die door bepaalde klachten, aandoeningen, afwijkingen of beperkingen extra goed moeten opletten bij hun dagelijkse activiteiten. 
Bijvoorbeeld mensen met fibromyalgie, osteoporose, reuma, degeneratieve aandoeningen zoals “slijtage” in rug, heup of knie, hernia etc. Juist dan is het van groot belang om in beweging te komen of te blijven. Immers “rust roest”. Tijdens de lessen staan vooral de dagelijkse bewegingen centraal. Het oefenen van de juiste sta- en loophouding, het zitten, zitten gaan en opstaan, het liggen, het bukken, hurken, tillen en het reiken (in allerlei variaties) zorgen ervoor dat de juiste bewegingspatronen “ingetraind” worden. Speciale aandacht is er voor rekken en ontspannen. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden van het spiercorset (buik-, been-, bil- en rugspieren). Iedere deelnemer traint in zijn eigen tempo en stelt zijn eigen grens. In overleg kunnen oefeningen altijd bijgesteld worden. 
 

2. Bodycontrol-conditie: groepslessen voor spierkracht en uithoudingsvermogen op muziek. 


Bodycontrol-Conditie: een conditieles die geïnspireerd is op de principes van de bewegingsleer Cesar. Geschikt voor een ieder die verantwoord en sportief wil bewegen. 

 

Bij alle oefeningen is een goede uitgangshouding de basis. Regelmatig worden ook dagelijkse bewegingen als bukken, hurken en lopen in de lessen geïntegreerd. Er wordt individueel aandacht besteed aan het bewust worden van de juiste belasting van spieren en gewrichten zodat overbelasting voorkomen kan worden. 

 

Lestijden: 

Bodycontrol-basis:

Dinsdag13.1514.15 uur
Woensdag19.0020.00 uur
Vrijdag09.3010.30 uur

 

Bodycontrol-conditie

Woensdag 20.00 21.00 uur

 
De lessen worden verzorgt door Agnes Scholten.