Cesar/Mensendieck

 

 

 

 

 

 

 

Oefentherapie Cesar/Mensendieck   

De oefentherapeut is de specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Wij zijn gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat u weet waarom die is ontstaan!

Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert u anders en beter bewegen, een gezonder gedrag en leefstijl.

Dit gebeurt in individuele behandelingen in onze praktijkruimtes.

 

 

 

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en slaapproblemen en incontinentie.

 

Zie verder op onze site onze specialisaties als bijv. chronische pijn-> rug-, nek en gewrichtspijnen, slaapoefentherapie, artrose, Parkinson, COPD, bekkenbodemtherapie, behandelen van scoliose en geïntegreerde Thuiszorg(GTZ)

 

Bent u boven de 18 jaar? Dan wordt de therapie vergoed uit de aanvullende verzekering naar gelang u verzekerd bent. Voor kinderen en jeugd onder de 18 wordt Oefentherapie Cesar / Mensendieck vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Hebt u een aandoening die op de lijst “chronische aandoeningen” staat dan wordt de therapie vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.