Cesar/Mensendieck

 

OEFENTHERAPIE DE ELBE DIGITAAL TIJDENS DE CORONACRISIS

De situatie rond het Coronavirus is erg ingrijpend voor iedereen.

Ook als oefentherapeuten willen we meewerken aan het voorkomen van het verspreiden van het virus.

Tegelijkertijd willen we een goede behandeling blijven bieden. In goed overleg met u willen we de zorg zo mogelijk digitaal aanbieden, in voorkomende gevallen moet er veilige zorg dichtbij worden geleverd.

 

De digitale zorg wordt geboden via:

  • Videoconsult bij klachten aan het bewegingsapparaat: u krijgt een inlogcode waarmee u in kan loggen op Physitrack: een online programma met oefenvideo’s, innoverend 3D-materiaal, integraties, uitkomstanalyse. Via videoconsulten kunnen we voor u een op maat gemaakt programma klaarzetten, waar u zelf mee aan de slag kunt.
  • Online behandeling van Chronische pijn of spanningsklachten: Naast videoconsulten krijgt u online informatie, opdrachten en oefeningen om u te helpen grip te krijgen op uw klachten.
  • Videoconsult bij slaapproblemen: Via videoconsulten kunnen wij u adviezen en oefeningen geven waardoor u weer beter leert slapen.

 

De praktijk blijft open voor patiënten voor wie een digitale behandeling geen optie is. Dat zullen we met u bespreken. We volgen we een strak hygiëne protocol volgens de richtlijnen van het RIVM. Als u verkouden bent, verhoging heeft of tot de risicogroep behoort kunnen we u helaas niet behandelen in onze praktijk.

 

https://vvocm.nl/VvOCM/Nieuws/paramedici-blijven-zorg-bieden
hhttps://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

 

 

 

 

Oefentherapie Cesar/Mensendieck   

De oefentherapeut is de specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Wij zijn gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat u weet waarom die is ontstaan!

Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert u anders en beter bewegen, een gezonder gedrag en leefstijl.

Dit gebeurt in individuele behandelingen in onze praktijkruimtes.

 

 

 

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en slaapproblemen en incontinentie.

 

Zie verder op onze site onze specialisaties als bijv. chronische pijn-> rug-, nek en gewrichtspijnen, slaapoefentherapie, artrose, Parkinson, COPD, bekkenbodemtherapie, behandelen van scoliose en geïntegreerde Thuiszorg(GTZ)

 

Bent u boven de 18 jaar? Dan wordt de therapie vergoed uit de aanvullende verzekering naar gelang u verzekerd bent. Voor kinderen en jeugd onder de 18 wordt Oefentherapie Cesar / Mensendieck vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Hebt u een aandoening die op de lijst “chronische aandoeningen” staat dan wordt de therapie vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.